Rambó - előadás

(Kelemen Patrik, Raubinek Lili, Szabó R. János)

Mi a közös a Merapi vulkán kitörő láva folyamában és egy péntek éjszakában elcsattanó ökölcsapásban?

A hatalomközpontú, megalomán rendszerek elhagyatott brutalista emlékművei, elfelejtett rozsdásodó csata-tengeralattjárói magányosan állnak szerte a világon. A Rambó című előadás ennek állít emléket, leleplezve és kiüresítve a whitemalehetero macsó viselkedés közhelyeit. Teszi mindezt egy nagyon specifikus szűrőn keresztül: a 80’ évek akcióhős figurája, a tesztoszterontól csöpögő férfi képe által.

A Rambó egyáltalán nem az érzéketlenséget, a dolgok kibírását propagálja. Ehelyett az érzékenység egy szélesebb spektrumát keresi.


A darab felújításában az I.T.E.M. Alapítvány segédkezik.

A fotókat Szabó R. János készítetteKelemen Patrik - Előadó

Kelemen Patrik (1992, Budapest) jelenleg Budapesten élő táncművész és színházi alkotó. Főként a tánc- és a performanszművészet területein aktív, de alkotói munkáját gyakran interdiszciplináris közegben végzi.

 

Tanulmányait Budapesten, Salzburgban és Brüsszelben végezte. Előadóként főként a Budapest-Berlin-Brüsszel háromszögben dolgozik, többek között Tino Sehgal, Anton Lachky, a Needcompany, valamint Vass Imre, Mészáros Máté és Fülöp László alkotókkal.

 

Táncosként önálló darabok létrehozása mellett különös figyelmet szentel az improvizációs technológiák kutatásának. Munkájában kifejezetten foglalkoztatják a tánc poétikus értelmezési lehetősége, a „neuro-identitás”, valamint az in/transz-humán testképek. Jelenleg Cryptic Bodies munkacímű új, improvizációs táncestjén, valamint a MetaSurgery című közösségi szomatikus koreográfia létrehozásán dolgozik.

 

Az I.T.E.M. Alapítvány segítségével készül új, multimédiás honlapja.